Menu

3 tips om bewust om te gaan met een biologische manier van leven

Kiezen voor een biologische manier van leven is voor veel mensen steeds belangrijker. Maar hoe doe je dat eigenlijk, bewust op een biologische manier leven? Wij helpen je met 3 tips. Meer informatie vindt je op de website. 

Je eigen groenten verbouwen

Groenten kun je uiteraard biologisch en duurzaam kweken, maar veel van de producten die je in een reguliere supermarkt koopt voldoen hiervoor niet aan de eisen. Een goede manier om dan toch biologische producten te eten is door ze zelf te kweken. Zodoende creëer je gezonde en biologische groenten en dat ook nog eens voor bijna niets. Je kunt al gemakkelijk zelf bonen, tomaten, komkommers, kruiden en nog veel meer kweken. Het alternatief is om de groenten in een biologische winkel te kopen. Dit is ook een goede optie, de producten in dergelijke winkels zijn altijd biologische en zorgen er zo voor dat jij een alleen maar duurzame groenten eet. 

Kiezen voor biologisch vlees of vleesvervangers

De gezondste, meest diervriendelijke en makkelijkste weg om biologischer en bewuster te leven is door minder vlees, biologisch vlees of helemaal geen vlees meer te eten. De vleesindustrie is een van de meest vervuilende industrieën en vaak ook nog eens diervriendelijk. Door te kiezen voor Vleesvervangers of biologisch vlees bereik je dus al snel een biologische manier van leven. Wil je toch nog graag vlees blijven eten? Kies dan voor vleesvervangers. Deze producten zijn tegenwoordig vaak niet meer van echt vlees te onderscheiden. Ook wordt het aanbod steeds groter en zijn ze tegen een steeds lagere prijs te verkrijgen. Dit in tegenstelling tot normaal vlees. 

Overstappen op duurzame energie

Bewust omgaan met een duurzame manier van leven betekent niet alleen dat je bewust omgaat met voedsel, dit omvat ook het verbruik van energie en vervoer. Voor een biologische manier van leven is het daarom ook van belang dat je kiest voor groene energie. Tegenwoordig kan dit al gemakkelijk, stap bijvoorbeeld over naar een andere leverancier met groene stroom. Of kies ervoor zonnepanelen op je dak te laten leggen. Dit scheelt je op de lange termijn ook nog eens een hoop geld. 

Vleesvervangers en andere biologische producten

Behalve producten die vlees vervangen is het uiteraard ook belangrijk om bij andere producten voor biologisch te gaan. In veel producten worden namelijk slechte stoffen of dierlijke producten verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan zeep, plastic, hout of andere producten. Probeer ook hier zo veel mogelijk voor biologische te kiezen. Bovendien vindt je voor ander voedsel dan vlees ook steeds vaker biologische opties. Bijvoorbeeld voor snoepjes, chocola, snacks of zelfs chips.