Menu

Als vrouw met krachttraining starten

Wanneer je naar de fitness gaat, heb je vaak het typische beeld: de vrouwen zitten in het gedeelte waar er aan cardio kan gewerkt worden, de mannen bevinden zich in het gedeelte waar er aan kracht gewerkt wordt. Veel vrouwen willen ook graag aan krachttraining doen maar weten simpelweg niet hoe er mee te starten. Daar komt vanaf nu verandering in. 

Motivatie voor krachttraining 

Heel veel vrouwen willen graag sterker in hun schoenen staan, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Wanneer je met krachttraining voor vrouwen wil starten is een goede motivatie enorm belangrijk. Ook weten dat je kracht vermogen niet op 123 zal toenemen is belangrijk om in het achterhoofd te houden. Geleidelijk aan starten met oefeningen voor extra kracht is aangeraden. 

Eerst opwarmen

Wanneer je dan eindelijk de moed hebt gevonden om met krachttraining te beginnen, moet je dus langzaam starten en niet vergeten een warming-up te doen. Het is uiterst belangrijk om je spieren eerst rustig op te warmen alvorens je aan de oefeningen begint. Wanneer je de warming-up overslaat, heb je meer kans op blessures en zal je de krachttraining voor vrouwen dus al zeer snel moeten stopzetten! 

Krachtoefeningen juist uitvoeren

Als je een goede warming-up hebt gedaan en de motivatie voor krachttraining helemaal goed zit, kan je met de oefeningen gaan beginnen. Heel veel mensen, niet alleen vrouwen, voeren krachtoefeningen vaak op een verkeerde manier uit. Dit vergroot de kans op blessures nog eens extra. Het is dus belangrijk dat je krachtoefeningen op de juiste manier uitvoert en daarom ook best begint met lichte gewichten om dan je weg omhoog te werken. Het juist uitvoeren van de oefeningen gecombineerd met het starten met lichtgewichten zal ervoor zorgen dat je de krachttraining langer kan volhouden!