Menu

De 4 dingen die je zicht kunnen verbeteren

In het dagelijks leven spelen je ogen een belangrijk rol. Ze zorgen ervoor dat je veilig over straat kunt, dat je persoonlijk contact met mensen kunt hebben en dat je je werk kunt uitvoeren. Des te lastiger is het wanneer je zicht niet meer helemaal goed is.

Wanneer je ogen niet meer goed zijn, zul je al snel gaan kijken naar mogelijkheden voor een bril, contactlenzen of zelfs ogen laseren. Hiervoor kun je terecht bij https://www.laatjeogenlaseren.nl/. Dit zijn  Dit allemaal manieren en ingrepen die je oogproblemen kunnen verhelpen. Daarnaast is het misschien goed om ook eens naar andere zaken te kijken. We hebben een paar tips voor je uitgelicht die het proberen waard zijn.

1. Wees je bewust van je ogen

De hele dag ben je met je ogen bezig en span je je in om dingen te zien. Let er bijvoorbeeld eens op of je met je ogen knijpt. En probeer dan bewust even te ontspannen. Is het zonlicht fel buiten, zet dan een zonnebril op. Op die manier hoeven je ogen zich minder in te spannen om scherp te zien.

2. Train je ogen

Je ogen hebben oogspieren, die kun je trainen. Onder meer door in verschillende richtingen te kijken, naar boven, naar onderen, naar links en naar rechts. Maar ook door dichtbij en veraf te kijken. Door de afwisseling zet je je oogspieren aan het werk en kun je ze sterker maken.

3. Ontspanning voor je ogen

Probeer zo veel mogelijk vermoeide ogen tegen te gaan. Door uren naar een beeldscherm te kijken, raken je ogen vermoeit. Het kan zelfs nog hoofdpijn veroorzaken. Je kunt je ogen ontspannen door een kleine oefening. 

Wrijf je handen tegen elkaar totdat ze warm zijn. Maak vervolgens kommetjes van je handen en plaats deze over je ogen. De warmte zal erg aangenaam zijn en de spanning van de spieren rondom je verminderen. 

4. Eet gezond

Gezonde eetgewoonten zijn natuurlijk altijd belangrijk. Via voeding krijg je de juiste stoffen binnen die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Om je ogen een handje te helpen, is het goed om veel groente en fruit, gezonde vetten, kwaliteitsvolle proteïnen, volkoren granen en noten en zaden te nemen.