Menu

Een detox sapkuur voor als je moet resetten

Er zijn een miljoen verschillende redenen waarom je een cleanse nodig hebt of wilt doen. Misschien voel je je slap en opgeblazen na de feestdagen. Misschien probeer je je eetgewoonten te resetten na weken van uit eten gaan. Of misschien heb je gewoon behoefte aan een mentale pauze en wat tijd om het contact met je lichaam te herstellen. Wat de reden ook is, een detox sapkuur is een geweldige manier om zowel je lichaam als je geest te ontgiften.

Waarom sap?

Sap is een uitstekende manier om je lichaam te reinigen, omdat het je spijsverteringsstelsel een pauze geeft van het verwerken van vast voedsel. Wanneer u verse sappen drinkt, kan uw lichaam alle vitaminen, mineralen en fytonutriënten veel gemakkelijker opnemen dan wanneer u hele vruchten en groenten zou eten. Sap is ook een geweldige manier om veel groenten binnen te krijgen, die ongelooflijk reinigend en alkaliserend zijn voor het lichaam.

Een sapkuur doen

Als je klaar bent om aan je eigen sapkuur te beginnen, heb je een paar dingen nodig: een sapcentrifuge, vers fruit en groenten, en een paar recepten. Als je geen sapcentrifuge hebt, geen zorgen! Je kunt ook smoothies maken in plaats van sapjes door alles te blenden in een krachtige blender. Wat betreft het soort fruit en groenten dat je kunt gebruiken, kun je alle kanten op! Zorg ervoor dat alles biologisch is, zodat je geen pesticiden of andere schadelijke chemicaliën binnenkrijgt.

Aanpak

Sommige mensen doen graag een 3-daagse sapkuur, terwijl anderen 7 dagen of zelfs langer doen. Het is echt aan jou en wat je doelen zijn voor de cleanse. Als je er nog nooit een gedaan hebt, zou ik aanraden om met 3 dagen te beginnen, zodat je lichaam de tijd heeft om zich aan te passen. Drink 6-8 glazen sap per dag en verdeel ze gelijkmatig over de dag. Drink tussen elk sapje door veel water (gefilterd of bronwater is het beste) om gehydrateerd te blijven. En last but not least, luister naar je lichaam! Als je je op enig moment tijdens de kuur licht in het hoofd of duizelig begint te voelen, stop dan onmiddellijk en eet iets vasts (bij voorkeur iets groens).

Conclusie

Een sapreiniging is een uitstekende manier om zowel je lichaam als je geest te ontgiften als je je futloos voelt of een reset nodig hebt. Door 6-8 glazen vers sap per dag te drinken, geef je je spijsverteringsstelsel een pauze en krijg je toch alle vitaminen, mineralen en fytonutriënten binnen die je lichaam nodig heeft. Dus als je behoefte hebt aan een verfrissing, probeer sappen dan eens!