Menu

Een goedkope uitvaart

Een gemiddelde uitvaart kost zo’n €7.500,- tot €8.500,-. Toch hoeft een uitvaart niet altijd veel geld te kosten. Een goedkope uitvaart behoort namelijk vaak ook tot de mogelijkheden. Zo’n uitvaart kan van belang zijn op het moment dat de overledene niet genoeg vermogen tot zijn of haar beschikking had, of geen uitvaartverzekering had. Aan een uitvaart zijn vaak heel wat kosten verbonden. Hierbij kun je niet alleen denken aan de kosten voor de uitvaart zelf, maar ook kosten voor een koffietafel, rouwkaarten, koffietafel, het huren van opbaarruimte en de kosten voor een grafmonument. Bij een goedkope uitvaart kan er op kosten zoals deze bezuinigd worden.

Bezuinigen op een uitvaart

Wanneer een overledene niet over genoeg vermogen beschikte, of geen uitvaartverzekering had, kan er door de nabestaanden gekozen worden voor een goedkope uitvaart. Bij zo’n uitvaart kan er bezuinigd worden op kosten voor een koffietafel, het huren van een opbaarruimte en de kosten voor een grafmonument. In veel gevallen zal er bij een goedkope uitvaart gekozen worden voor cremeren in plaats van begraven. Ook op kosten voor versiering kan bezuinigd worden bij zo’n uitvaart. Wel is het belangrijk om te weten dat je bij een goedkope uitvaart veel minder keuze hebt uit een aantal zaken, dan dat je dit bij een duurdere uitvaart hebt. Wel mag en kun je er vanuit gaan dat ook een goedkopere uitvaart een waardig afscheid zal zijn voor één van je dierbaren die onlangs overleden is. Er zijn verschillende uitvaartondernemingen die goedkopere uitvaarten kunnen regelen.

Een goedkope uitvaart regelen

Ook een goedkope uitvaart regelen kun je overlaten aan een uitvaartondernemer. Zo’n uitvaartondernemer kan je precies vertellen wat een goedkopere uitvaart precies inhoudt. Uitvaartondernemingen kunnen goedkopere uitvaarten aanbieden omdat zij vaak inkopen in grote aantallen. Hierbij kun je onder andere denken aan de lijkkisten die in grote aantallen afgenomen worden. Daarnaast heeft zo’n uitvaartondernemer vaak een aantal vaste afspraken gemaakt met verschillende crematoria en begraafplaatsen in de buurt. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope uitvaart, is het raadzaam om de verschillende uitvaartondernemers en uitvaartcentra eens met elkaar te vergelijken. De prijzen tussen de uitvaartondernemers en uitvaartcentra kunnen onderling namelijk sterk verschillen.

Uitvaarten vergelijken

Wanneer het aan de orde is om een uitvaart te regelen voor een dierbare die onlangs is overleden, zijn er bij jou in de buurt vast en zeker verschillende uitvaartondernemers en uitvaartcentra, die je kunnen ondersteunen bij het regelen van een goedkope uitvaart. Echter is het belangrijk dat je de verschillende uitvaartondernemers en uitvaartondernemers met elkaar vergelijkt. Dit is niet alleen prijstechnisch van belang, maar ook vanwege de waarden en normen die kunnen verschillen met je eigen waarden en normen, of met die van de overledene. Het is namelijk belangrijk dat de waarden en normen van de uitvaartondernemer die de uitvaartplechtigheid regelt, aansluiten bij de waarden en normen van zowel de overledene als de dierbaren. Dit geldt niet alleen bij een goedkope uitvaart, maar voor iedere uitvaart.

In de UitvaartStore regel je een complete uitvaart geheel zelf.