Menu

Fysiotherapie in Utrecht staat voor je klaar

Klachten in spieren en gewrichten? Fysiotherapie in Utrecht kan je helpen om zo snel mogelijk van je klachten af te komen. De verschillende therapeuten van de praktijk staan voor je klaar om een behandeling te starten die werkt bij jouw klachten.

Eerst een uitgebreide intake

Weet je niet of fysiotherapie je kan helpen bij het behandelen van jouw klachten? Je kunt altijd een afspraak maken. Een fysiotherapeut zal samen met jou kijken of een behandeling kan helpen bij het verminderen van jouw klachten. Daarnaast kijkt een therapeut mee om te zoeken naar de oorzaak van jouw klachten. Het is belangrijk om niet het symptoom te bestrijden, maar juist de oorzaak aan te pakken zodat de klachten ook niet meer terugkomen. Wanneer de oorzaak is achterhaald, kan er een behandeltraject worden gestart die de bron van jouw klachten aanpakt zodat je snel van je klachten af bent.

Goed om te weten

Fysiotherapie in Utrecht is aangesloten bij bijna alle zorgverzekeraars. Staat jouw zorgverzekeraar tussen de aangesloten verzekeraars, dan is een behandeltraject vrijwel altijd kosteloos.

Ook goed om te weten, is dat fysiotherapie in Utrecht hun behandelingen ook kan combineren. Heb jij bijvoorbeeld last van pijn in je nek of een blessure in je knie? Dan kijken de therapeuten graag met je mee om vervolgens te zoeken naar een passende behandeling. Op deze manier worden al jouw klachten in een keer aangepakt en ben je er hopelijk snel vanaf.

Specialistische fysiotherapie in Utrecht

Fysiotherapie kan hulp bieden bij het behandelen van verschillende klachten. Denk hierbij aan:

  • Knieklachten: vaak komt dit voort uit het beoefenen van belastende sporten. Daarnaast hebben oudere ook vaak knieklachten.
  • Schouderklachten: komt vaak voor bij mensen met fysiek intensieve beroepen en bij mensen die krachtsporten beoefenen.
  • Nek- en rugklachten: vaak voortkomend uit een verkeerde houding of door een chronische aandoening. Deze klachten komen voor bij ruim 75% van de mensen, bij de één wat meer dan bij de ander.
  • Sportblessures.
  • Revalidatie: na bijvoorbeeld een operatie.

Wij kunnen verschillende klachten behandelen

Doordat er zoveel verschillende klachten behandeld kunnen worden door middel van fysiotherapie, is het belangrijk om te kijken naar een behandeling die past bij jouw lichaam en levensstijl. De specialisten van fysiotherapie in Utrecht hebben naast hun kennis van fysiotherapie, ook verstand van sport en bewegen. Fysiotherapie in Utrecht en training gaan ook vaak hand in hand. Door deze twee manieren van behandelen te combineren, kan er gekeken worden naar een zo optimaal mogelijke manier van het behandelen van de klachten.

Behandeltraject

De focus ligt op het behandelen en verminderen van de huidige klachten. Een therapeut van fysiotherapie in Utrecht volgt jou tijdens het gehele behandeltraject. De therapeut zal je coachen en motiveren. Daarnaast zal hij of zij de behandeling monitoren, zodat de het behandeltraject bijgesteld kan worden waar nodig. De therapeut zal je maatje zijn, vanaf de eerste stap na je operatie tot aan de eerste keer weer terug op het veld.