Menu

Genoeg eiwitten binnenkrijgen: 3 tips

Eiwitten zijn de bouwstoffen van ons lichaam. Ze zijn niet alleen belangrijk voor spiergroei, maar ook voor spierherstel. Of je nu een fanatieke sporter bent of niet: het is altijd belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Aan sporters wordt geadviseerd om dagelijks meer eiwit dan normaal binnen te krijgen (vaak 1.6 tot 2.2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht). Maar toch vinden veel mensen dit lastig. Wij delen 3 handige tips voor het binnenkrijgen van genoeg eiwitten met je. 

Vervang koolhydraten soms door eiwitten

Veel mensen denken dat koolhydraten slecht zijn. Maar dit is helemaal niet zo! Je hebt koolhydraten nodig voor energie en zonder kun je niet goed functioneren. Je hoeft ze dus ook helemaal niet te schrappen uit je voedingspatroon of dieet. Als je meer eiwitten wilt eten, maar wel hetzelfde aantal calorieën wilt behouden, kun je koolhydraten in sommige gevallen vervangen door eiwitten. Je mag echt nog wel brood, pasta en rijst eten, maar je maakt de verhoudingen anders. 

Kies voor eiwitrijke producten

Wil je geen koolhydraten schrappen, maar wel meer eiwitten binnenkrijgen? Vervang dan je normale producten door eiwitrijke alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor een pasta die meer eiwitten bevat, zoals linzenpasta. Tegenwoordig vind je in de supermarkt veel voedingsmiddelen met het label ‘eiwitrijk’. Zo bestaat er bijvoorbeeld eiwitrijk ijs, maar ook eiwitrijke chips. Kijk echter niet alleen maar naar dit label, maar check ook altijd de voedingswaarde. 

Eiwitpoeder kan helpen bij genoeg eiwitten binnenkrijgen

Ben je een krachtsporter en vind je het lastig om genoeg eiwitten binnen te krijgen zonder je calorie-inname te verhogen? Om aan je dagelijkse behoefte te komen kun je kiezen voor eiwitrijke producten, maar dit is niet altijd even makkelijk. Maar hier is een oplossing voor: eiwitten en proteïne vind je ook in bepaalde supplementen zoals shakes. Deze shakes bevatten weinig calorieën, maar wel veel eiwit. En je drinkt ze in één keer weg. 

Op zoek naar whey proteïne in een lekker smaakje? Dan ben je bij de Supplementen Specialist aan het juiste adres.