Menu

Het Carpaal Tunnelsyndroom behandelen met lasertherapie

Iedereen dat sukkelt met het carpaal tunnelsyndroom weet wat voor vervelende klachten dit kan geven. Soms gaat het zelfs zo ver dat het je kan belemmeren in je dagelijkse leven en activiteiten. Wanneer je daar medicatie voor neemt, dan kan het zijn dat je misschien eens moet overschakelen op een andere behandeling namelijk een lasertherapie!  

Carpaal tunnelsyndroom, wat is het? 

Het carpaal tunnelsyndroom is is letterlijk een aandoening in de carpale tunnel en die bevindt zich in handpalmzijde van de pols. Het is eigenlijk een doorgang die er is voor pezen en zenuwen om van de onderarm naar de hand te kunnen lopen. Wanneer er hier pijn ontstaat en andere klachten, dan kan je spreken van een carpaal tunnelsyndroom. Tintelingen, pijn en een doof gevoel in de vingers zijn daar helaas het resultaat van. Ook klachten in de hele hand of soms zelfs de onderarm, zijn symptomen van het carpaal tunnelsyndroom. 

Carpaal tunnelsyndroom behandelen 

Gelukkig is dezer dagen het carpaal tunnelsyndroom behandelen heel goed te doen. Dit kan door middel van een lasertherapie. De laser gaat tot heel diep in de huid doordringen en gaat de pijn verzachten die het syndroom met zich meebrengt. Een behandeling met zo’n laser duurt helemaal niet lang, maar 5 tot 10 minuten. Het voordeel aan zo’n’ lasertherapie is dat je al bij de eerste sessie resultaat voelt! 

Lasertherapie 

Hoe werkt lasertherapie? Wel, dat is heel eenvoudig. Het is belangrijk dat tijdens zo’n behandeling de laser in direct contact met de huid staat, kleding moet dus verwijderd worden. Tijdens het laseren ervaar je geen pijn van deze therapie, je voelt enkel de kalmerende warmte van het laseren. tijdens het laseren zal je merken dat de pijn al heel merkbaar verlicht wordt. De lengte van de behandeling hangt af van de hoeveelheid en frequentie van klachten die je ondervindt.