Menu

Hoe een carrièreswitch kan bijdragen aan je gezondheid

Het is fijn om een baan te hebben waarbij je veel verdient, maar het is veel belangrijker dat je het ook naar je zin hebt op je werk. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over het werk wat je op dit moment doet. Als je hier volledig tevreden mee bent, is dit erg fijn en kun je hier zo lang als je wilt blijven werken. Wanneer je niet tevreden bent met het werk wat je op dit moment doet, is het van belang om snel op zoek te gaan naar een nieuwe baan. 

Denk aan je gezondheid

Veel mensen beseffen zich het niet, maar je bent een groot deel van je leven bezig met je werk. Hierdoor is het zeker niet te veel gevraagd om een leuke baan te willen. Daarnaast kan het op de lange termijn erg slecht zijn voor je gezondheid om bij een bedrijf te werken waar je totaal niet op je plek zit. Dat komt doordat je lichaam hierdoor onder constante stress staat waardoor je uiteindelijk uitgeput zult raken. In het begin denk je dat je dit wel vol zal houden, maar uiteindelijk merk je dat niet alleen zaken in je werkende leven, maar ook in je privéleven niet zo gaan als je zou willen. Daarom is het slim om je eens af te vragen of het voor jou misschien een goed idee is om een nieuwe baan te zoeken. 

Een carrièreswitch

Het is van belang om werk te doen wat je leuk vindt en daarom is het slim om een nieuwe uitdaging aan te gaan als je het gevoel hebt dat je niet op je plek bent op je werk. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een WMO opleiding te volgen en vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe baan.