Menu

Hoe kan je de beste yoga mat in huis halen?

Yoga is tegenwoordig ongelofelijk populair. Er zijn dan ook heel veel mensen die aan yoga doen. In principe heb je hier ook helemaal niets voor nodig. Dit gezegd hebbende is het zo dat erg veel mensen toch op een zeker ogenblik de keuze maken om een yoga mat te kopen. Een dergelijke mat in huis halen zorgt er namelijk voor dat je kan rekenen op een aanzienlijke hoeveelheid aan extra comfort. Zou jij omwille van die reden ook graag een mat in huis willen halen om yoga op te kunnen doen? Heb je er echter helemaal geen idee van waar je allemaal aandacht aan dient te besteden bij het kopen van een dergelijke mat? Lees dan vooral even snel verder!

Waar ben je van plan om de yoga mat precies te gaan gebruiken?

De eerste vraag die je, je moet stellen heeft te maken met de plaats waar je gebruik gaat maken van de yoga mat. Ga je deze bijvoorbeeld alleen maar thuis gebruiken? Of kies je ervoor om deze mat ook mee te nemen op vakantie? Of misschien ook wel naar de studio? Indien je enkel en alleen op zoek bent naar een mat om thuis te gebruiken zal je wellicht willen kiezen voor het kopen van een dikker exemplaar. Het gaat dan om een mat met een dikte van zo’n 5 à 6 mm. Op deze manier kan je rekenen op een maximale hoeveelheid aan comfort. Indien je op zoek bent naar een exemplaar om overal mee naartoe te nemen is een dergelijke mat wellicht net wat te zwaar. Dan kan je kiezen voor het aanschaffen van een exemplaar met een geringere dikte van tussen de 1 en 4 mm.

Wat wanneer je snel last hebt van je knieën of ellebogen?

Heel veel mensen krijgen al behoorlijk snel last van knieën en/of ellebogen. Voor deze mensen geldt dat ze beter kunne kiezen voor een mat die beschikt over een dikte van 6 mm. Op deze manier kan je niet alleen rekenen op extra comfort, maar tegelijkertijd ook op een goede ondersteuning. Dezelfde tip wordt eigenlijk ook gegeven aan mensen die een vorm van yoga beoefenen om zich te ontspannen. Ook daarvoor is een yoga mat met een dikte van 6mm dus aan te raden.

Welke mat kiezen mensen die erg lang zijn?

Voor heel wat personen geldt dat ze behoorlijk lang zijn. Voor deze mensen kan het belangrijk zijn om over te gaan tot het kopen van een extra lange yoga mat. Een voorbeeld van een dergelijke mat is bijvoorbeeld de Manduka Pro Long. Deze heeft als afmetingen 216 x 66 centimeter. Op deze manier zal je niet langer van de mat afstappen tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Het merendeel van de yoga matten die op de markt zijn terug te vinden hebben evenwel een lengte van tussen de 180 en 185 centimeter. De standaardbreedte is ergens gelegen tussen de 61 en 70 centimeter. Hou dus zeker altijd rekening met je eigen lengte voordat je een mat aan gaat schaffen.

Yoga-Pilatesshop.nl is dé webshop voor al je yoga en pilates producten.