Hoe kun je je slaap verbeteren?
Tijdens het slapen heeft je lichaam alle tijd om weer op te laden voor een nieuwe dag. Toch is de nachtrust van een hoop mensen niet van goede kwaliteit, waardoor je lichaam niet de tijd heeft om weer helemaal op te laden. Daarom in deze blog een viertal tips die je helpen je nachtrust te verbeteren.
1. Word prettig wakker
De kwaliteit van je nachtrust wordt vaak ook bepaald door hoe je wakker wordt. Als jij keihard uit je slaap wordt gehaald met een wekker kan dat zorgen voor een vermoeid gevoel. Bepaal daarom hoe jij het fijnste wakker word. Of dat nu is met een wekkerradio met dab of een wake up-light. Als jij op die manier rustiger wakker wordt, heb jij hier de hele dag profijt van. Natuurlijk is dit weer anders voor iedereen. Test vooral uit wat jij het lekkerste vind en je zult al snel zien dat de kwaliteit van je nachtrust verbeterd is!
2. Geen vet eten voor het slapen
Als jij een kwalitatief goede nachtrust wilt hebben is het belangrijk dat je voordat je gaat slapen niet nog allemaal ongezonde vette dingen gaat eten. Je lichaam gaat dit tijdens je slaap allemaal verwerken en dat gaat ten koste van de kwaliteit van jouw nachtrust. Als je toch honger hebt kun je prima iets eten, maar laat de ongezonde hap staan.
3. Beperk je schermtijd
Veel mensen kijken nog tv in bed of spelen nog even op hun mobiel voor ze gaan slapen. Ondanks dat dit tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is, gaat dit wel ten koste van de kwaliteit van je nachtrust. Het witte licht dat van deze schermen komt zorgt er namelijk voor dat je minder goed in slaap kan komen. Wil jij toch per se nog even op je telefoon kijken voor je gaat slapen? Zorg dan dat er een goede nachtstand op je scherm zit, waardoor dit normaal gesproken witte licht een meer gele tint krijgt. Dit is voor je brein een stuk beter te verwerken.
4. Zorg voor ritme
Tot slot is het verstandig om een vast ritme aan te houden. Die biologische klok waar men het altijd over heeft bestaat namelijk echt! Als jij altijd op hetzelfde moment gaat slapen went jouw lichaam hier ook aan. Zodoende bereid je lichaam zich als het ware al voor om echt te gaan slapen, waardoor je sneller in een diepere slaap komt.