Menu

Is werken in de zorg iets voor jou?

Zeg niet te snel dat werken in de zorg niet bij jou past. Wanneer je het niet fijn vind om te zorgen voor mensen in een erbarmelijke staat, zijn kraamzorg vacatures iets voor jou. Je  deelt in de mooie eerste momenten van ouders met hun kind en bovendien help je daarbij.

Wat wordt er verwacht van een kraamverzorgster 

Helpen met de kraamzorg is een taak waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt. Een groot gedeelte van de zorg van het kind gaat in de eerste dagen op jou over. Dat is nog niet alles, je moet er namelijk voor zorgen dat je de ouders in de eerste dagen voldoende op weg helpt, zodat ze het na die acht dagen zelf af kunnen. Je zal daarom voordat je begint met dit werk alles moeten weten over het verzorgen van een baby, en hoe je de verantwoordelijkheid van deze baan op de juiste manier kunt dragen. Je moet echter ook betrouwbaar zijn als het aankomt op aanwezigheid, door omstandigheden een dag missen kan niet. 

Leren omgaan met onregelmatige tijden 

De werkuren van een kraamverzorgster verschillen sterk van periode tot periode. Meestal zal je een vierdaagse werkweek hebben. Bij de organisaties die goed plannen krijg je vaak een rooster voor enkele maanden vooruit, zodat je precies weet wanneer er gewerkt zal moeten worden in die periode. Hoe meer collega’s je hebt, des te makkelijker het is om vervanging te regelen voor een dienst. Werken in een bedrijf met veel kraamverzorgsters is daarom prettiger voor veel kraamverzorgers, het scheelt in ieder geval een boel werkdruk. 

Werken met baby’s maakt veel kraamverzorgsters gelukkig 

Het leukste van het werk is natuurlijk het werken met baby’s, zo ervaren de meeste kraamverzorgster het tenminste. Bij de meeste mensen thuis doe je dit aan het begin een veel, maar ga je daarna steeds meer de ouders leren zorgen voor de baby. Een onderdeel van de zorg dat aansluit op de kraamzorg is de baby thuiszorg. Dit wordt gedaan bij gezinnen die in een moeilijke situatie zitten of een ongezonde leefstijl hebben. Op jonge leeftijd is een kind met name gebaat bij een gezonde leefomgeving, medewerkers in de baby thuiszorg helpen deze situatie te creëren. Dit is een onderdeel van de zorg dat veel liefhebbers van baby’s ook aanspreekt. 

Een kind helpen opgroeien is prachtig werk

Een bijdrage leveren aan het opgroeien van een kind en dat doen binnen een prettige organisatie die veel regelt, is iets dat veel mensen wel zouden willen doen. Het is daarnaast ook bijzonder fijn dat er in de gezinnen die je helpt altijd een fijne sfeer hangt, het werk geeft je dan telkens weer een voldaan gevoel.