Menu

Kies de juiste manier om een slechte adem te bestrijden

Adem

Een slechte adem kan meerdere oorzaken hebben. Dit is niet alleen onprettig voor jezelf maar kan ook hinderlijk zijn voor andere mensen. Om ervoor te zorgen dat je langdurig een frisse adem hebt kun je daar bepaalde middelen voor gebruiken. Er zijn diverse soorten oplossingen tegen een slechte adem die je kunt toepassen. Het is hierbij belangrijk dat je kijkt naar de oorzaak van de slechte adem en naar welke manier het beste en prettigste voor jou werkt om het op te lossen. Heb je vaak last van een slechte adem (structureel een slechte adem staat bekend als halitose) of maar incidenteel? Dan kan dit op verschillende manieren worden aangepakt. 

Kijk goed waardoor je een slechte adem krijgt

Als je last hebt van een slechte adem dan is het zaak dat je daarbij de oorzaak weet aan te pakken. Je kunt wel alleen de slechte adem (het gevolg) bestrijden maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Kies je voor het aanpakken van de oorzaak dan dien je eerst goed te kijken waardoor de slechte adem ontstaat. Dit kan zowel in je mond zelf als in de neus of keel zijn en de manier waarop je de vorming van bacteriën daarin kunt tegengaan is divers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van mondwater of pastilles maar zijn er ook speciale reinigingsmiddelen voor tong en keel te koop. Het is maar net wat jij prettig vindt om te gebruiken en wat je nodig hebt. 

Mondwater van Oravall gebruiken

Als je kiest voor mondwater om mee te spoelen houdt er dan wel rekening mee dat je een soort kiest die niet alleen een frisse adem geeft die maar voor even duurt maar dat je er daadwerkelijk de aanwezige bacteriën mee bestrijdt. Kies je voor Oravall mondwater dan heeft dat de volgende voordelen. Het mondwater heeft een lichte pepermuntsmaak zodat je meteen een fijne smaak in je mond krijgt. Het mondwater pakt de oorzaak van een slechte adem aan met behulp van actieve zuurstof waardoor de slechte bacteriën bestreden worden. Je houdt een vochtigere mond als je het mondwater gebruikt hebt waardoor de schadelijke bacteriën minder kans krijgen. De goede bacteriën in je mond worden met rust gelaten zodat die hun werk kunnen blijven doen. 

Reinig je tong altijd goed

Komt de vieze smaak in je mond door je tong? Dan is het zaak dat je deze goed reinigt om zo de slechte bacteriën tegen te gaan. Dit reinigen doe je met een speciale cleaning kit. Deze Tongue Clean Kit bevat een speciale gel en reiniger waarmee je de tong kunt schoonmaken. Heb je dit gedaan? Dan kun je daarna een paar California Breath Powerdrops gebruiken voor een frisse adem. Dit kun je ook herhalen indien nodig. 

Druppels voor je neus gebruiken

De slechte adem en een vieze smaak in je mond kunnen ook afkomstig zijn van de neus. Als je neus bovenmatig veel slijm aanmaakt (dit is met name het geval als je verkouden bent of een allergie hebt) dan kan dit ook een vervelende smaak geven in je mond. Hiertegen kun je druppels zoals de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops gebruiken. Deze zijn volkomen onschadelijk in het gebruik en je kunt ze zo vaak gebruiken als je maar wilt en nodig is. Deze neusdruppels zorgen ervoor dat je met behulp van de xylitol en saline die erin zitten de vorming van bacteriën en slijm tegengaat. Op die manier zorgen de druppels ervoor dat je een minder slechte adem krijg en je mond een stuk frisser aanvoelt. 

Speciale kauwgom voor een frissere adem

Als je een slechte smaak in de mond hebt kun je deze tegengaan met speciale kauwgom of pastilles. Nu zorgen de meeste soorten kauwgom ervoor dat je een andere smaak krijgt in je mond maar deze is lang niet altijd blijvend. Als je kiest voor Moist-R® kauwgom dan weet je zeker dat deze een langdurig frisse smaak achterlaat in je mond. De kauwgom werkt namelijk op basis van natuurlijke xylitol uit berken en er zitten geen onnatuurlijke of kunstmatige toevoegingen in. Daarnaast zitten er geen zoetstoffen of suikers in zodat de kauwgom niet slecht is voor je tanden. 

Zuigtabletten om een frisse adem te creëren

Niet zo’n fan van kauwgom maar wil je wel een frisse adem? Dan kun je ook kiezen voor pastilles zoals de Dr. Katz Lozenges. Deze pastilles zorgen niet alleen voor een frisse adem maar pakken het probleem ook bij de bron aan. Hiervoor bevatten de tabletten zink, zuurstof en xylitol zodat de bacteriën die de slechte adem veroorzaken worden aangepakt. De pastilles bevatten geen toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen en zijn daarom veel minder ongezond dan de meeste van dit soort producten. 

Kies voor een speciale tandpasta

Tanden poetsen helpt vaak goed tegen een slechte adem. Zeker als je iets gegeten hebt dat een sterke smaak en geur achterlaat wil je deze immers het liefst zo snel mogelijk kwijt. Veel soorten tandpasta zorgen ervoor dat je een frisse adem krijgt maar dit duurt vaak maar even en dan hik je weer tegen hetzelfde probleem aan. Het is daarom verstandig voor een goedwerkende tandpasta te kiezen zoals Oxyd-8. Deze bevat namelijk actieve zuurstof waardoor de bron van de slechte adem wordt aangepakt. Heb je last van bacteriën op de tong, tussen de tanden en het tandvlees? Dan is de tandpasta een goed middel om deze tegen te gaan. Je zorgt ervoor dat er meer zuurstof in je mond terecht komt waardoor de bacteriën niet meer kunnen overleven. En de frisse adem die daarbij vrijkomt is natuurlijk een goede bijkomstigheid. 

Verwijder zelf amandelstenen

Komt de slechte adem vanuit de keel? Dan is het goed mogelijk dat je last hebt van zogenaamde amandelstenen. Dit zijn kleine brokjes die zich hoofdzakelijk ophopen in de keelamandelen en die ervoor kunnen zorgen dat je een vieze smaak en dito adem krijgt. De steentjes kun je prima zelf verwijderen met behulp van een pipet en zuigbal die eraan bevestigd zit zoals geleverd in het Tonsil Fresh Cupping Glass. Je steekt de pipet in de keel om zo de stenen weg te zuigen, al knijpend in het balletje.