Menu

Massage Hilversum: waarom kiezen voor zwangerschapsmassage?

Ben je zwanger en benieuwd naar de voordelen van een zwangerschapsmassage, dan is het slim om eerst goed te informeren naar de mogelijkheden en de zaken die komen kijken bij een massage Hilversum. Ga door met lezen als je wilt weten waarom je zou moeten kiezen voor een zwangerschapsmassage en wat er allemaal komt kijken bij een massage in Hilversum.

Wat houdt een massage Hilversum in?

Als zwangere vrouw maak je een verstandig besluit als je een massage Hilversum overweegt. Je kunt je lichaam tijdens een massage in Hilversum lekker ontspannen, aangezien een zwangerschapsmassage met een zachte druk wordt uitgevoerd en gericht is op een zwanger lichaam. De masseur ontwijkt tijdens een zwangerschapsmassage de drukpunten op de buik die verbonden zijn met de baarmoeder, zodat de baarmoeder niet kan gaan samentrekken. Er wordt meer aandacht besteed aan de benen en de rug. Deze twee onderdelen raken tijdens de zwangerschap al snel vermoeid en door het nemen van een massage in Hilversum worden de vermoeidheidsklachten aanzienlijk verminderd.

De mentale gezondheid wordt gestimuleerd

Een zwangere vrouw die een massage Hilversum overweegt, zal niet alleen profiteren van het ontspannen gevoel maar ook van de lichamelijke voordelen die hierbij komen kijken. De mentale gezondheid van de vrouw wordt namelijk flink gestimuleerd. Het lichaam maakt tijdens een massage meer oxytocine aan waardoor je jezelf gelukkiger zal voelen en minder last gaat hebben van stress of angstige gevoelens. Door middel van een massage worden de pijnklachten die bij de meeste zwangerschappen komen kijken enorm verlicht. Denk zo aan rugpijn, krampen, pijn in de schouders of in de rug. Daarnaast zal je nachtrust verbeterd worden aangezien je niet alleen sneller, maar ook vele malen dieper gaat slapen.

Minder vochtretentie en verbeterde bloedcirculatie

Dankzij de effecten van een massage Hilversum heb je als zwangere vrouw minder last van vochtretentie aangezien een zwangerschapsmassage een betere vochtafdrijving met zich meebrengt. Dit zorgt op den duur voor een verlichting van spataderen en voor een optimale afvoer van afvalstoffen.

Het versterkt de weerstand

Ga je voor een massage Hilversum, dan kan je uitgaan van een verbeterde weerstand. Je zult namelijk meer oxytocine aanmaken, je gaat veel beter slapen en je bloedsomloop zal beter zijn waardoor je immuunsysteem sterker zal worden. Een sterker immuunsysteem zorgt ervoor dat je amper snel ziek wordt. Ook wordt, door het nemen van een zwangerschapsmassage, volgens recentelijk onderzoek de kans op vroeggeboorte aanzienlijk verkleind. Hier komt nog bij dat het risico op complicaties na de bevalling vele malen lager zal zijn als je een zwangerschapsmassage neemt tijdens de zwangerschapsperiode.

Zwangerschapsmassage vermijden 

We kunnen een paar situaties onderscheiden waarbij het sterk afgeraden is om een massage Hilversum te nemen. Stel je massage uit als je last hebt van een hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap, als je trombose hebt (gehad), als je last hebt van spataderen, als je hart- en vaatklachten hebt of als je koorts hebt op het moment.