Menu

Ongewenste warme tinten in je haar? Zo pak je ze aan

Heb je licht (geverfd) haar en ga je voor een koele look? Dan word je er niet vrolijk van wanneer er  oranje of gele tonen in je haren opduiken. Gelukkig zijn er bijpassende haarproducten die je helpen deze ongewenste warme gloed aan te pakken. Ook voor brunettes met een voorkeur voor koelere tinten bruin haar zijn er speciale haarproducten verkrijgbaar. Daarover lees je hier meer.

Zilvershampoo voor een koele tint

Wanneer je lokken grijs, wit of blond van kleur zijn dan ben je vast bekend met zilvershampoos en zilverconditioners. Zilvershampoo bevat paarse en blauwe pigmenten. Was je jouw haren met deze shampoo dan krijgt je haar een koelere gloed. Wat dit type shampoo namelijk doet is het neutraliseren van de gele en oranje tinten in het haar. Vaak wordt de paarskleurige shampoo gebruikt op haar dat geblondeerd is en een gelig uitslaat. Daarnaast is de shampoo populair voor het onderhouden van grijstinten. Van zilvershampoo wordt wel eens gedacht dat het je haarkleur lichter maakt. Dat is niet zo, wel kan je haar lichter lijken doordat de warme tinten geneutraliseerd worden.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Zilvershampoos zijn verkrijgbaar van diverse merken. Denk aan Fanola No Yellow, Schwarzkopf Goodbye Yellow Shampoo en Indola Silver Shampoo. Vaak zit er een verschillende hoeveelheid paars pigment in de zilvershampoos. Dit heeft een effect op de werking. Lees daarom de verpakkingen en let daarbij ook op de aanwezigheid van verzorgende ingrediënten. Heb je last van droog haar, kies dan liever voor een zilvershampoo met extra verzorgende ingrediënten. Verder hangt het gebruik van de shampoo af van jouw specifieke haarkleur en het effect dat je wilt bereiken. Wil je alleen maar een vervelende gele gloed aanpakken, bijvoorbeeld na het blonderen van je haren? Dan kun je de shampoo wekelijks één keer gebruiken. Heb je grijs geverfd haar en wil je deze grijstinten onderhouden? Dan kun je de shampoo per week meermaals gebruiken. 

Koele tinten in donker haar

Ook voor brunettes zijn er haarproducten die specifiek een ongewenste rode of oranje gloed aanpakken. Is jouw haar donker van kleur en benadruk je graag de koele tinten? Denk dan eens aan Wella Color Recharge Cool Brown Conditioner. Deze conditioner is geschikt voor de verzorging van bruine haren met koelere ondertonen. Een ander product is Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo. Dit product bevat een erg sterke dosering pigment, waardoor je een rode of oranje gloed uit je haren kunt halen. Lees wel goed de verpakking voor gebruik.