Menu

Tips om makkelijker te eten met Parkinson

Het verloop van Parkinson staat erom bekend dat patiënten meer moeite hebben met eten. Desondanks is een aangenaam leven nog steeds mogelijk. Daarbij zijn er enkele tips waar je goed gebruik van kunt maken zodat eten weer makkelijker wordt. Ben jij benieuwd welke tips dit zijn? Je vindt de vier beste tips op deze blog.

Verander van servies

Ten eerste is het handig om van servies te veranderen. Daarbij is met name het gewicht van het servies belangrijk. Licht servies gaat namelijk meer mee met trillingen dan zwaar servies doet. Wanneer je dus zwaar servies begint te gebruiken, heb je minder last van de tremoren en wordt eten of drinken een stuk eenvoudiger. Verder is er ook bestek dat een speciaal effect creëert dat het beven minimaliseert. Op deze manier maakt servies een groot verschil.

Verspreid je maaltijden meer

Een andere tip is om je maaltijden meer te verspreiden. Veel mensen met Parkinson hebben namelijk last van misselijkheid, terwijl ook een relatief vol gevoel snel aanwezig is. Deze kwaaltjes omzeil je door je maaltijden door de dag heen te verspreiden. Zo kom je aan genoeg voeding zonder een vol gevoel te hebben. Tevens helpen kleine maaltijden met het beperken van misselijkheid. Op deze manier krijg je meer dan genoeg calorieën binnen zonder dat je hier last van hebt.

Pureer je eten

Heb jij last van slik- of kauwproblemen? Dan is het zaak om je eten te pureren. Door je eten te pureren wordt het namelijk vele malen eenvoudiger om eten door te slikken. Tevens beperk je dan de pijn die je eventueel tijdens het slikken voelt. Is verslikken juist jouw probleem? Maak dan je drinken wat dikker om de vloeibaarheid te beperken en daardoor de kans dat jij je verslikt flink te verlagen. Op deze manier ga je slim om met deze problemen.

Consumeer meer water

Tot slot is het handig om meer water te drinken. Dit geldt met name als jij van verstoppingen last hebt. Drink 8 tot 10 glazen per dag zodat je zeker weet dat je de optimale hoeveelheid vloeistoffen binnenkrijgt. Daarnaast helpt het eten van vezels ook tegen verstoppingen die door Parkinson ontstaan. Zo hebben je darmen minder last van de ziekte.