Menu

Verdiep je in de wereld van zwaarden

Wanneer je niets van vechtsport en zwaarden kent, is het heel moeilijk om te weten wat dit allemaal inhoudt. Vechtsport wordt vaak geassocieerd met gewelddadig en gevaarlijk, maar er zit ook een hele cultuur achter. Leer meer over de wereld van zwaarden en vechtsport en ontdek meer over respect en eer.

Verschillende soorten zwaarden

Om te starten zijn er verschillende soorten zwaarden die je kan aankopen. In de meeste gevallen worden deze verkocht om te gebruiken bij een vechtsport zoals nin-jitsu of katori. Daarnaast worden ze ook verkocht om tentoon te stellen in je woning. Een bekende soort van zwaarden zijn de Katana zwaarden, ook wel Samoerai zwaarden genoemd doordat ze door de Samoerai in Japan werden gebruikt. Zij hielden zich aan een erecode dat trouw, eer en loyaliteit eiste tot aan de dood.

Wat is een Katana zwaard?

Zoals hierboven al is gezegd werden deze zwaarden voornamelijk door de Samoerai gebruikt. Het blad van een Katana zwaard is ongeveer zestig centimeter lang en wordt meestal met het mes naar boven gedragen.

Er waren meerdere traditionele manieren om een Katana zwaard te smeden. Een daarvan was het harden van het differentieel met klei. De snede werd op deze manier erg hard en de rug iets zachter waardoor het harde klappen kan opvangen zonder dat het zwaard breekt.

Waar een Katana zwaard kopen?

Een Katana kopen kan op verschillende plaatsen. Wel moet je nakijken of het echte zwaarden zijn die volgens de juiste methodes zijn gesmeed. Het is bovendien legaal om een zwaard aan te kopen indien je ouder dan achttien jaar bent. Wel belangrijk is dat je het goed verpakt wanneer je het transporteert. Het mag namelijk niet in het openbaar getoond of gedragen worden. Hiervoor kan je wel gestraft worden.