Menu

Voordelen van het eten van biologische voeding

Winkels kiezen vaak voor de meest houdbare producten. Dit zorgt ervoor dat jij als consument meer slechte stoffen binnenkrijgt. Om extra houdbaarheid te krijgen, moeten ze ingrediënten toevoegen aan het voedsel dat je eet. Deze ingrediënten komen de voedingswaarde niet ten goede. De dieren die biologisch voedsel produceren zijn veel gezonder en leven langer. In plaats van de dieren dag in dag uit aan machines te hangen, krijgen ze een duidelijk beter leven met meer aandacht. Hoewel dit duurder is, zijn deze dieren vrij van pesticiden en herbiciden en leven ze in natuurlijk voedselrijke grond. Hierdoor smaken ze beter en zijn ze beter voor je gezondheid. Meestal is het eten van biologische voeding voor je lichaam een must als je een gezond holistisch leven wilt gaan leiden. Hier zijn enkele redenen voor jou om te beginnen met biologische voeding.

Overweeg biologisch voedsel te eten

Als je iets ziet dat je nog nooit hebt gehad in natuurlijke vorm, overweeg dan om je horizon te verbreden. Door het nemen van de juiste stap op het goede moment en een trial-and-error aanpak, kun je plezier hebben met dit nieuwe dieet idee. Dit zal helpen bij het maken van je overgang naar een gezonder bestaan. Het is een mythe dat wanneer je “voor biologisch gaat” je het etenswaren moet opgeven dat je lekker vindt. De meeste mensen zijn niet bereid om de voedingsmiddelen waar ze van houden op te offeren met het oog op hun gezondheid, wat meestal volkomen begrijpelijk is. Als je gedwongen wordt om voedsel te eten dat niet je voorkeur heeft, zijn de kansen op succes klein. Een alternatief is op zoek te gaan naar biologische tegenhangers van de voedingsmiddelen waar je van houdt. Voorbeelden van voedingsmiddelen met een biologische tegenhanger zijn chips, popcorn, chocolade en brood. 

Waarom je biologisch zou moeten gaan eten

Rauw voedsel is compleet voedsel en komt verpakt met behulp van hun eigen spijsverteringsenzymen. Om deze reden hoef je niet veel te eten om aan je voedingsbehoeften te voldoen. De hitte van het koken put vitamines uit, beschadigt eiwitten en lichaamsvet en vernietigt enzymen die de spijsvertering ten goede komen. Bij rauw organisch voedsel worden ook geen chemische meststoffen, herbiciden en pesticiden in het lichaam gebracht. Hierdoor wordt de lever minder belast. Het is ook mogelijk om gewicht te verliezen. Naarmate je percentage rauwe voeding toeneemt, voel je je verzadigt en krijg je meer energie terwijl je minder hoeft te eten.  Dit komt omdat rauwe voeding de beste balans van mineraalwater, voedingsstoffen en vezels in stand houdt om aan de voedingsbehoeften van het lichaam te voldoen. Als je een gezond holistisch leven wilt gaan leiden, zou je kunnen overwegen om biologisch te gaan eten.