Menu

Wanneer is mediation geschikt voor jou?

Mediation: wat is het en wanneer is het geschikt voor jou? Klik hier als je meer wilt weten over het inhuren van een mediator en lees deze tekst om erachter te komen of een mediator geschikt is voor jou!

Wanneer schakel je dan mediation in?

Zeer kort gezegd is een mediator een onpartijdig persoon die jou kan helpen bij het scheiden. Niet iedereen weet goed genoeg wanneer mensen mediation inschakelen en wanneer zij beter een advocaat om hulp kunnen vragen. Wij gaan daarom de vraag: wanneer is mediation geschikt voor jou? beantwoorden in deze tekst. Want wanneer zou je dat dan doen? Kun je in iedere situatie een mediator inschakelen? Kun je een mediator om hulp vragen als er eigenlijk al een rechtszaak loopt? Deze vragen zullen wij zo beknopt en goed mogelijk voor jou proberen te beantwoorden, zodat jij zonder al te veel stress je scheiding kan gaan aanvragen.

Wat is een mediator?

Een mediator is een persoon die jou gaat helpen bij het regelen van een scheiding. Bij een scheiding komt aardig wat kijken. Jullie moeten al jullie bezittingen verdelen en er moeten plannen gemaakt worden over hoe het nu verder moet met de kinderen. Mensen die goed uit elkaar gaan en nog wel contact met elkaar hebben, kunnen een mediator inschakelen. Deze mediator gaat samen met jullie rond de tafel om alle fiscale, juridische en andere zaken op orde te brengen en een oplossing te zoeken. Met Mediation Utrecht kun je dan op een goedkopere en snellere manier van elkaar scheiden. Bovendien hoef je geen rechtszaak aan te spannen wanneer je met de hulp van een mediator gaat scheiden.

Waarom zou je mediation gebruiken?

Bij een scheiding komen er veel vragen naar voren. Wie krijgt wanneer de kinderen in huis? Wie krijgt het huis waar jullie nu in wonen? Hoe gaan jullie de bezittingen verdelen? Naar wie gaan de huisdieren toe? Een scheiding brengt veel geregel met zich mee. Over alle dingen die jullie samen hebben moeten oplossingen en regels bedacht worden. Dit kan erg lastig zijn. Met de hulp van een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, kunnen beide partijen hun wensen uitbrengen. Samen met de mediator proberen jullie oplossingen te bedenken. Zo kunnen jullie de scheiding regelen met het belang van beide partijen in het achterhoofd. Iedereen krijgt dan uiteindelijk wat hij of zij wil. Dit maakt de scheiding net wat makkelijker en voorkomt onnodige ruzies en narigheden.