Menu

Wat is heldervoelendheid en hoe weet ik of ik dat ben?

Heldervoelende gaven

Er zijn mensen die helderziend zijn of heldervoelend. Maar ook beiden is mogelijk. Mensen die heldervoelend zijn voelen met hun zesde zintuig. Ze voelen aan als er iets staat te gebeuren zonder dat ze het van te voren hadden kunnen weten. Ook kunnen heldervoelende personen overleden mensen om zich heen voelen en soms communiceren. De intuïtie is bij deze mensen zeer sterk ontwikkeld. Ze weten dingen waarvan ze nooit informatie hebben gehad en voelen de emoties van anderen. Ook kunnen ze voorspellingen doen of inzicht geven in een bepaalde situatie door op het gevoel af te gaan.

Hoogsensitief


Vaak pikken heldervoelende personen emoties van anderen op wat zich kan uiten in lichamelijke ongemakken zoals pijnsteken of een veranderende stemming. Je weet gelijk dat deze stemming of emotie niet van jouzelf is. Als je niet weet wat heldervoelendheid is kan het heftig en soms zelfs eng zijn. Zodra je ermee leert om te gaan kun je mensen helpen en alles begrijpen wat je voelt. Je weet dan welke rede achter deze bijzondere gave zit. Het is niet waarneembaar wat je voelt maar je weet dat het er is. Je kunt ook makkelijker keuzes maken. Zo kun je gevaar ontwijken als iets je een slecht voorgevoel geeft en weet dat je er niet aan moet beginnen.

Contact leggen met levende wezens of overledenen

Een heldervoelend persoon heeft vaak de gave (onbewust) te communiceren met mensen, dieren of overleden mensen. Dit kan heel subtiel gaan. Je kunt bijvoorbeeld doorkrijgen hoe een persoon stierf door pijn te voelen in je lichaam op een bepaalde plaats. Dit kan de wond zijn van de persoon die overleden is. Helderziende personen krijgen visioenen en beelden door. Heldervoelende personen voelen stemmingen, pijn en gebeurtenissen die anderen hebben meegemaakt. Ze voelen sterk de emoties zoals verdriet en angst die daarmee gepaard gaan.