Menu

Wat moet je weten wanneer je een e-bike wilt kopen?

Heb je al lang gekeken naar een elektrische fiets online kopen? Je kan dan het beste een tweedehands fiets kopen. Die kunnen alleen ook al aardig duur zijn dus het is wel belangrijk dat je het goed aanpakt. We zetten hier wat tips voor je op een rijtje zodat je een goede tweedehands fiets kan kopen. 

Vragen stellen en informatie opvragen

Elektrische fietsen zijn duur en velen van ons kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om een ​​nieuwe te kopen. Het kopen van een gebruikte e-bike kan je veel geld besparen en is een voordelige en milieuvriendelijke optie. Je moet echter op bepaalde zaken letten om een ​​slimmere keuze te kunnen maken. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de fiets in de tijd bij de vorige eigenaar goed is gestald en opgeladen. Ken je vereisten voor een gebruikte e-bike, als eerst. De eerste en misschien wel de belangrijkste stap bij het kopen van een gebruikte elektrische fiets is begrijpen wat je echt nodig hebt. Tijdens je zoektocht kom je honderden verschillende modellen tegen, wat het moeilijk kan maken om de juiste te kiezen. Daarom is het het beste om je opties te beperken door jezelf enkele vragen te stellen, waaronder: Hoeveel kilometers heb je nodig per rit? Meer kilometers per lading betekent een grotere batterij en een hogere prijs. 

Op wat voor soort terrein ben je van plan om het grootste deel van de tijd te rijden?Heb je volledige vering nodig voor off-road fietsen; of alleen voorvering nodig; of heb je helemaal geen schorsing nodig? Liever rechtop zitten? Ben je op zoek naar een hybride fiets of een instap fiets? Moet je vaak veel vracht vervoeren? Zijn vervangende accu’s voor de fiets die u van plan bent te kopen direct verkrijgbaar in uw regio? Heb je veel versnellingen nodig om makkelijker heuvels op te rijden? Ben je op zoek naar een direct drive, of een motor reductor in een e-bike? Heb je alleen trapondersteuning nodig of wil je ook graag gas geven? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om aan jezelf te stellen en aan de verkoper. 

Goede accu is zeer belangrijk 

Het batterijpakket is het belangrijkste onderdeel dat een e-bike onderscheidt van normale fietsen, dus je moet speciale aandacht besteden aan de leeftijd en capaciteit van de batterij. Houd er rekening mee dat het accupakket het duurste onderdeel van een elektrische fiets is, dus daar moet je extra op letten bij het kopen van een gebruikte e-bike. Als je de batterijstatus en andere componenten niet zelf goed kunt controleren, kun je beter professionele hulp inroepen of deze kopen bij een gerenommeerde verkoper die je een soort garantie geeft. Oplaadbare batterijen verliezen na verloop van tijd hun capaciteit en raken uiteindelijk vrij snel leeg. Zeer oude fietsen hebben misschien werkende batterijen, maar de kans is groot dat ze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Batterijen voor e-bikes werken mogelijk nog steeds na 600 tot 700 volledige oplaadcycli, maar tegen die tijd zijn ze misschien al aan het einde van hun levensduur. Heb je alle klanten reviews Amslod fietsen​​ gelezen en alle Reviews Amslod gezien maar houdt het prijskaartje je tegen/ Dat is niet zo gek, een elektrische fiets kan heel erg duur zijn, en misschien weet je nog niet of het de investering waard is.