Menu

Welke lenzenvloeistof is voor jou de beste keuze?

Dat de ene lenzenvloeistof de andere niet is zal voor de meeste mensen wel duidelijk zijn. Bij het aanschaffen van een nieuwe lenzenvloeistof moet er in de praktijk altijd grondig met verschillende zaken rekening worden gehouden. Zo dien je absoluut stil te blijven staan bij het soort contactlenzen waar de lenzenvloeistof voor kan worden gebruikt. Voor de ene lenzenvloeistof geldt bijvoorbeeld namelijk dat ze is bestemd voor zachte lenzen terwijl voor de ander dan weer geldt dat ze voornamelijk voor harde contactlenzen kan worden gebruikt. Daarnaast is ook de samenstelling van de lenzenvloeistof altijd een belangrijk punt om bij stil te blijven staan. Deze is namelijk voor een groot deel bepalend voor de gebruiksvriendelijkheid waar de lenzenvloeistof zich door kenmerkt. In ieder geval, is het voor jou niet meteen duidelijk welke lenzenvloeistof nu echt de beste keuze is? Dan kan de informatie die is terug te vinden op deze pagina je ongetwijfeld helpen bij het maken van de juiste keuze. 

  1. Waar rekening mee houden bij een lenzenvloeistof kopen?

Er zijn bij het kopen van een bepaalde lenzenvloeistof tal van verschillende punten waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij onder meer om de volgende: 

  1. Het soort contactlenzen waarvoor de lenzenvloeistof is bedoeld; 
  2. De samenstelling van de lenzenvloeistof; 
  3. Of het gaat om een individuele of om een alles-in-één lenzenvloeistof; 
  4. Hoeveel het aanschaffen van de lenzenvloeistof je precies kost; 

In het verleden was het zo dat mensen zich vaak genoodzaakt zagen om over te gaan tot het kopen van verschillende flesjes met lenzenvloeistof. Dat was het gevolg van het feit dat elke lenzenvloeistof een bepaalde, concrete functie vervulde. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Het merendeel van de lenzendragers kiest dan ook bewust voor het kopen van een alles-in-één lenzenvloeistof. Zo krijg je de beschikking over een veel gebruiksvriendelijkere lenzenvloeistof en bovendien is het ook nog eens financieel (veel) interessanter. 

  1. Vergelijk goed de verschillende soorten lenzenvloeistoffen!

Het aanbod met lenzenvloeistoffen op de markt is tegenwoordig zeer aanzienlijk. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde lenzenvloeistof doe je er dan ook altijd goed aan om even een vergelijking uit te voeren. Op die manier kan je precies voor jezelf bepalen welke lenzenvloeistof voor jou nu echt de beste keuze is en voorkom je vervelende verrassingen. Is het niet meteen duidelijk voor welke lenzenvloeistof jij nu precies het best zou kiezen? Vraag dan zeker raad aan een expert. 

  1. Let op! Water is geen goede vervanger voor lenzenvloeistof!

Het gebeurt in de praktijk erg vaak dat mensen op een bepaald ogenblik vergeten om tijdig nieuwe lenzenvloeistof te bestellen. Dat is vervelend, want dat betekent dat je niet over de mogelijkheid beschikt om je lenzen netjes te reinigen. Menig aantal mensen kiezen er dan gewoon voor om de lenzenvloeistof te vervangen door water. Het spreekt echter voor zich dat, dat niet bepaald de bedoeling is, integendeel. Kraanwater staat er namelijk om bekend boordevol met micro-organismen te zitten. Deze kunnen niet alleen je lenzen, maar ook je ogen beschadigen. Slechts één voorbeeld van een parasiet welke je in water aan kan treffen is de zogenaamde ‘acanthamoeba keratitis’. Wanneer deze parasiet zich op je oog manifesteert kan ze het zogenaamde hoornvlies ernstige schade toebrengen. Het mag dan ook duidelijk zijn, gebruik nooit water als vervanging voor een echte lenzenvloeistof.