Menu

Zorg voor voldoende ontspanning in je leven

Door voor voldoende ontspanning te zorgen gedurende de werkweek, val je makkelijker in slaap in de avond. Je piekert minder lang over zaken die momenteel niet goed lopen. Niet alleen slaap je sneller. Ook slaap je vaak dieper! Het leidt ertoe dat je met een energieker gevoel aan een volgende dag kunt beginnen. Er zijn verschillende manieren om je te ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een uurtje wandelen of joggen, een romantische avond met je partner en producten van InnLove, een film kijken met een goede vriendin, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over het belang van voldoende ontspanning. 

Ontspanning voorkomt een negatieve spiraal  

Onvoldoende ontspanning maakt dat je minder goed slaapt. Je staat met een vermoeid en futloos gevoel op, je kunt je gedurende de dag minder goed concentreren en het wordt lastiger om negatieve ervaringen te relativeren. Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk uit een dergelijke, vaak negatieve spiraal te komen. Lukt dit niet, dan ligt een negatief zelfbeeld al snel op de loer. Iets wat bepaald niet gezond is. Ontspanning voorkomt een dergelijke situatie. Door bijvoorbeeld te bewegen, hebben je hersenen even geen tijd om na te denken over hetgeen wat niet goed gaat. Je lichaam herstelt op deze manier, waardoor het relativeren van negatieve zaken al snel weer makkelijker zal zijn.

Verschillende vormen van ontspanning 

Zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald, zijn er verschillende vormen van ontspanning. Je kunt denken aan een uurtje sporten. Niet alleen goed voor je geest, maar ook voor je lichaam! Het helpt je overtollige kilo’s kwijt te raken, wat je een positief zelfbeeld geeft. Dat positieve zelfbeeld ontwikkel je ook, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig intiem bent met je partner. Het is een compliment, wanneer een ander zich tot je aangetrokken voelt. Om het intiem zijn spannend te houden, kan het gebruik van speeltjes een optie zijn. Het gebruik hiervan is steeds normaler en daarmee ook populairder geworden onder stellen. 

Plan vaste momenten voor ontspanning

Het kan verleidelijk zijn om voortdurend door te blijven werken. Je moet de deadlines immers halen! In de praktijk blijkt dat deze manier van werken uiteindelijk minder goede resultaten oplevert, dan wanneer je vaste momenten voor ontspanning plant. Het hangt samen met het feit, dat je effectiviteit afneemt als je voortdurend door blijft gaan. Vind je het lastig om momenten van ontspanning te vinden? Plan ze in dat geval vooraf in je agenda in!